• Hartmann Beauty
  • +36 20 491 8744

Pigmentfoltok ellen


Pigmentfoltok ellen

Pigmentfoltok esetén nagyon fontos a szakszerű diagnosztizálás, a pigmentfoltok okának pontos feltérképezése, így tudunk igazán hatékony kúrát összeállítani számodra. A pigmentfolt egy nagyon makacs bőrelváltozás sajnos. Sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni, és az évek előrehaladtával egyre nehezebb a halványítás.

 

Hátterében szinte minden esetben belső, szervi elváltozás áll, az esetek csak nagyon kicsi százalékában okozza külső behatás (pl. parfüm+napfény, hámsérülés+napfény, stb...). Ebből kifolyólag, amíg a belső probléma fenn áll, addig a kezelés csak tüneti, folyamatosan kell végezni, mert ha abbamarad, a pigmentfolt ismét kiújul majd.

 

Kezeléseink pigmentfoltok ellen

 

1. MESO I LASER kúra intenzív hámlasztássaló

Az elektroporáció során célzottan tudjuk bejuttatni azt a speciális koktélt, amelyek a halványítják a pigmentfoltokat.
A kúra végeztével pedig elengedhetetlenek a fenntartó kezelések 2-3 hetente, főleg nyáron, az elért eredmény megőrzéséhez.

 

2. PHYT’S White Bio Active halványító kezelés

120 perces arckezelés

Halványító, kiegyenlítő, hidratáló, feszesítő kezelés fakó, pigmentfoltos, érett bőrre.

  • Aktív hatóanyagok:acerola: segít a méreganyagok kiválasztásában, és ezáltal ragyogóvá teszi a bőrt; PWE komplex csökkenti a melanintermelést, hatékony enzimgátló, így segít a sötét foltok halványításában, és ragyogó bőrszínt ad.
  • Eredmény: ragyogó, egységes bőrszín, a hosszútávú alkalmazással (és kellő fényvédelemmel) a pigmentfoltok halványodnak.

A PHYT’S kezelésekről bővebben itt olvashatsz

 

3. Mikrodermabrázió

 

Ami nagyon fontos, és kevés helyen olvasni erről sajnos

  • A kúra előtt, alatt és után (azaz mindig) magas faktorszámú, TISZTA, azaz károsanyag mentes fényvédőt használj reggeltől estig!
    A vegyszermentesség azért rendkívül fontos, mert a kémiai fényvédők hátráltathatják a halványító folyamatot, akár újabb pigmentfoltokat is okozhatnak. A bennük lévő szintetikus illatanyagok is fényérzékenyítő hatásúak, szintén ellenünk dolgozik! Ami szóba jöhet, az a fizikai fényvédelem, bár ezek többnyire zsíros tapintású, “nehezebb” krémek sajnos, kevesen szeretik használni. Azért ilyen a textúrájuk, mert olyan ásványi szemcséket tartalmaznak (pl. titán-dioxid), amelyek 100% biztonsággal, szinte tükörként verik vissza a napfényt. De használhatsz akár ásványi púdert vagy alapozót is (pl. ZUII vagy Wonder Pearls), bár ezek nagy faktorszámú védelmet ugyan nem biztosítanak (kb. SPF15), de ha csak rövid ideig vagy a napon, tökéletesen megfelelnek. Tehát nagyon fontos egy valóban tiszta fényvédő napi használata, e nélkül mit sem érnek a halványító kúrák!
  • A naponta használatos kozmetikumaidnak is teljesen tisztának kell lenniük!Egy speciális anti-aging, pigmentfolt-halványító kúra ősellensége, ha otthon szintetikus illatanyagos, tartósítószeres, mesterséges színezékes terméket kenünk magunkra. Értem itt ezalatt a sminktermékeket is! A piacon kapható dekorkozmetikumok nagy részében hemzsegnek a szintetikus vegyületek, nagyon résen kell lenni, ha jót akarunk a bőrünknek. Ez a negatív hatás pedig megsokszorozódik, ha a bőrt nap is éri. A hiperpigmentációra hajlamos bőröknél ezekre a dolgokra nagyon oda kell figyelni, ha tartós eredményt szeretnénk elérni, és ha meg szeretnénk előzni a további pigmentfoltok kialakulását!