Ha nem tudod, mit válassz..

Egymás után vásárolod a különféle kozmetikumokat,
és mit sem javul a bőröd?

Mutasd meg mit használsz,
szívesen kielemezzük Neked,
hogy végre tisztán láss!

 

 

Most pedig nézzük meg, hogy miért hatástalan az arckrémek többsége:

1. A bőr alapvető igényei a divat hullámzása ellenére nem változnak!

A kozmetikumok megítélésénél mindig az összetevőkön van a hangsúly. Sajnos bőrünket nem azokkal az anyagokkal ápoljuk, amire valójában szüksége van. Egy kozmetikum összetétel listáját böngészve legtöbbször olyan anyagokkal találkozunk, melyek a krémnek tesznek jót, a bőrnek nem, sőt..
Ahhoz, hogy egy krém jól eladható legyen, jó állagúnak, kellemes illatúnak és színűnek, jól eltarthatónak stb.. kell lennie, ezt a gyártók nagy része bőrre káros szintetikus adalékanyagokkal érik el. Ráadásul a krémalap zsíros fázisa az esetek nagy százalékában kőolajszármazék, amely rendkívül rossz hatással van a bőrre ( ld. lejjebb). Előnye a gyártók szempontjából hogy nagyon olcsó, vizzel és egy kis emulgeátorral “kiváló” krémalap készíthető belőle, amibe aztán mehet egy icipici hatóanyag, épp csak annyi, hogy rá lehessen írni az adott termékre, hogy pl.: “aloe verás”.
Sajnos ha alaposan megnézzük a kozmetikumok INCI összetételét (kötelező minden terméken feltüntetni!), akkor sokszor szembesülünk azzal, hogy az igazi hatóanyag, ami nagyobb mennyiségben talán hatna is, ott kullog a lista legvégén, ami azt jelenti, hogy kisebb mennyiségeben van jelen, mint a konzerválószerek, illatanyagok, stabilizálók, stb… Csoda, hogy nem használ a krém?? Az a baj, hogy hosszú távon nem csak hogy nem használnak az ilyen “kozmetikumok”, hanem egyenesen ártalmasak. A bőr sokáig csendben tűr, tolerál, majd egyszer csak allergiás, aknés, ráncos lesz, és nekünk fogalmunk sem lesz mitől, hiszen egy “márkás” krémet használunk.

Nincs annál felháborítóbb, mikor megnézzük egy “anti-aging” krém összetételét, és kiderül, hogy ahelyett, hogy a bőr egészségét szolgálná, épp ellenkezőleg, öregítő hatású!

Légy résen, és mindig olvasd el a dobozon, hogy mit is tartalmaz pontosan az adott kozmetikum!

Sose felejtsük el: egyetlenegy márkanév sem garancia, minden esetben vizsgáljuk meg a termék INCI összetételét! Nagyon hangzatosak manapság a natúr, bio, organic szavak, és egyre többen fel is használják a termékeik csomagolásán, ám ez még nem jelenti azt, hogy a kozmetikum valójában jó hatással van a bőrre!

És most következzék egy felsorolás, mely segít kiszűrni a legkárosabb, NEM BŐRROKON anyagokat egy adott termék INCI listájából:

Kémiai tartósítószerek: Methylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Triclosan, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA

Kőolajszármazékok: Petrolatum (Vaseline), Paraffinum Liquidum, Cera Microcristallina, Propylen Glycol, Ozokerit (Petrol Wax), Ceresin (Petrol Wax), Cyclomethicone,

Ezeket ipari felhasználáskor leginkább kenőolajként alkalmazzák. Bár krémekben selymes érzetet kelt a bőrön; de a bőrbe nem jut be, nem bőrtápláló anyag. Egy vékony filmszerű anyagot képez a bőr felszínen, elzárja a bőrlégzést. Leállítja a bőr természetes hidrolipid termelését, a száraz bőr használata mellett még szárazabb lesz, függőségbe kerül tőle a bőr. A mitesszerekre, gyulladásra hajlamos bőr állapota a kőolajszármazékok hatására romlik, mivel komedó képző hatású.

Szintetikus illatanyagok: Parfume, Fragrance

Kémiai fényvédőszerek: Octyl Methoxycinnamate (OMC), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone Oxybenzone

Nemcsak allergizálnak, de egyes kísérletek szerint a májat is károsíthatják, sőt állatkísérleteknél hormonszerű mellékhatást is megfigyeltek. Egyik leggyakoribb fajtáját (OMC) a mellrákos sejtekben is kimutatták, ugyanabban a formában, mint ahogy gyakori napozószerekben előfordul.

 

2. A bőrünk egy jelzőrendszer

Minden kozmetikai elváltozás belső, szervi problémára is utalhat, ezért ne feledjük, hogy a külső kezelés sokat javíthat ugyan bőrünk állapotán, de tartós eredmény csak akkor várható, ha a belső problémát is megoldjuk. Lehet ez táplálkozással kapcsolatos, hormonális, vagy akár rejtett gyulladásos góc is okozhat a bőrön nemkívánatos elváltozásokat (pl. akne, rosacea, ekcéma, stb..)

 

3. Lelki okok

Makacs, sem külső sem belső kezelésre nem reagáló bőrprobléma hátterében sokszor lelki ok áll. Ennek feltérképezéséhez különböző módszereket vehetünk igénybe, mindenkinek ki kell tapasztalnia, ami számára a legmegfelelőbb.

Ha elakadtál az összetevők útvesztőjében, küldd el nekünk az INCI listát, szívesen kielemezzük Neked a kérdéses kozmetikumot!

Kapcsolat>>>

hatóanyagok

 

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck
Facebook Like Button for Dummies